1. מבין כל המשימות והארגונים שיכולת להיות פעילה בהם, מדוע בחרת דווקא במרכז טאוב?
אני סבורה שכדי לחזק את ישראל, ואת כל אזרחיה, חשוב לתמוך במחקר ששופך אור על מגמות חברתיות וכלכליות שמעצבות את פני המדינה כיום, ושיעצבו את פניה בעתיד. אלו הם הנושאים שהישראלים נתקלים בהם בחיי היום-יום שלהם, ושקשורים קשר הדוק לאיכות החיים שלהם. זאת ועוד, בעולם שהולך ונעשה מקוטב, חשוב שמנהיגים מכל קצות הקשת הפוליטית יקבלו נתונים אמינים שישמשו אותם בקבלת ההחלטות שלהם.
2. מה את מצפה להשיג בתקופת כהונתך כיושבת הראש של דירקטוריון המרכז?
אני מקווה לתמוך בארגון כך שימשיך לבצע את העבודה הנפלאה שהוא עושה כבר כיום. לאחרונה השלמנו תהליך של גיבוש תוכנית חומש אסטרטגית למרכז. בתקופת כהונתי כיושבת ראש הדירקטוריון של המרכז אני מקווה לעבוד עם עמיתיי, חברי הדירקטוריון וצוות המרכז, כדי לממש את החזון הזה ולהפוך אותו למציאות. אני מצפה בקוצר רוח להיכנס לתפקידי ולהשקיע את מרב המאמצים בהטמעת התוכנית האסטרטגית החדשה.
3. איזה נושא או תחום מחקר קרוב במיוחד לליבך, ומדוע את מייחסת לו חשיבות רבה כל כך?
מרתקות אותי מגמות השינוי הדמוגרפי בישראל. קיומו של מידע מדויק על אופייה וגודלה של כל קבוצת אוכלוסייה הוא חיוני לתכנון ולניהול המדינה. לצד זאת, מחקר שעורר בי עניין רב הוא זה שחשף את נטייתן של בנות לא ללמוד מתמטיקה ומדעים ברמה מוגברת (5 יחידות). אני סבורה שממצאיו של מחקר זה כבר עוררו אנשים לשאול "למה לא?", ולעודד בנות ללמוד מתמטיקה ומדעים ברמה גבוהה.
4. הישיבה האחרונה של הדירקטוריון התקיימה בירושלים. שמענו בה על המחקרים שמנהלים חוקרי המרכז, ונפגשנו עם מקבלי החלטות הפועלים בשטח באותם תחומים שמרכז טאוב חוקר. מה הן התובנות החשובות ביותר שלך מן המפגש?
שיאה של ישיבת הדירקטוריון היה, מבחינתי, הביקור בכנסת והמפגש עם חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן. לא זו בלבד שהיה מעניין להיות בכנסת ולשמוע את נקודת המבט של ח"כ תומא סלימאן, אלא גם למדתי הרבה על ההבדלים בין זרם החינוך העברי לערבי. חשוב להבין את המבנה המיוחד של מערכת החינוך בישראל בשל ההשלכות שיש לו על התמודדות עם סוגיות דוגמת אי השוויון בהישגים הלימודיים של תלמידים.
5. כשאת חושבת על העתיד הכלכלי והחברתי של ישראל, מה מעורר בך תקווה?
הגדלת השקיפות בשיח הפוליטי היא חיונית בעיניי לעתידה של ישראל. המשימה החשובה ביותר שלנו במרכז טאוב היא להנגיש לאנשים את העובדות המאפשרות להם לקבל החלטות טובות יותר. לא זו בלבד שמחקרי מרכז טאוב מפנים את תשומת הלב לסוגיות החברתיות והכלכליות הבוערות בישראל – הם גם מסייעים למנהיגים ולציבור להיות מעודכנים, ומשמשים נקודת התחלה משותפת לדיון ולקבלת החלטות בנושאי מדיניות.
פוסטים אחרונים
325 יום למלחמה – מקבץ נתונים על תושבי יישובי הצפון והדרום
25.08.2024בימים אלו אנחנו מציינים 10 חודשים לפרוץ המלחמה. מאז 7 באוקטובר נרצחו ונהרגו 1,635 ישראלים, ו-109 חטופים עדיין נמצאים בשבי
- צוות מרכז טאוב
מספר מקרי הרצח בחברה הערבית ממשיך לטפס
23.08.2024מרכז טאוב מפרסם נתונים מעודכנים לחודש מאי 2024 על מספר מקרי הרצח בחברה הערבית, שמציירים תמונה מדאיגה. המחקר שפרסמנו בפברואר
- צוות מרכז טאוב
השלכות סביבתיות של המלחמה (באנגלית)
10.04.2024חוקרי תחום סביבה ובריאות, מאיה שדה, פרופ' נדב דוידוביץ' ופרופ' מיה נגב, עסקו בהשלכות ארוכות וקצרות הטווח של המלחמה על
היבטי בריאות הציבור בתיקונים המוצעים לחוק אוויר נקי
01.04.2024התיקון המוצע לעומת המצב הקיים התוכנית הכלכלית לשנים 2023–2024 מציעה תיקונים לחקיקה בתחום הגנת הסביבה הנוגעים ישירות להגנה על בריאות
- חוקרי יוזמת מרכז טאוב למחקר ומדיניות סביבה ובריאות