"אני גאה על כך שנבחרתי להיות חלק מקבוצה כה מיוחדת של חוקרים, ומקווה שהקשר שלי עם חברי האקדמיה האמריקנית הלאומית לחינוך יתרום לעבודת המחקר שלי במרכז טאוב."
מרכז טאוב גאה לבשר כי יוסי שביט, חוקר ראשי ויו"ר תוכנית מדיניות החינוך, נבחר על ידי האקדמיה האמריקאית לחינוך (NAEd) להצטרף לשורותיה במעמד חבר זר נלווה. חברי האקדמיה הם חוקרים מארצות הברית וממדינות אחרות הנבחרים בסיס הישגים יוצאי דופן בתחום מחקר החינוך. ארגון זה מוביל את המחקר על סוגיות הבוערות בתחום החינוך. הוא משמש אכסניה לחוקרים התורמים ומקדמים את המחקר בתחום. חזונה של האקדמיה האמריקנית הלאומית לחינוך הוא לקדם מחקר איכותי, שיביא לשיפור במדיניות החינוך וביישומה.
שביט הוא חוקר ראשי במרכז טאוב, ועומד בראש תוכנית מדיניות החינוך. הוא חבר מוערך בצוות המחקר של המרכז זה כעשור. כמו כן, שביט הוא מופקד הקתדרה לסוציולוגיה של אי שוויון ע"ש ויינברג בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
שביט קיבל את תואר הדוקטור שלו מאוניברסיטת ויסקונסין שבמדיסון (1983), וזכה במלגות אלון וספנסר לחוקרים צעירים. הוא חבר באגודת הכבוד למחקר סוציולוגי (Sociological Resaerch Association) והיה מזכיר ועדת המחקר לריבוד של האגודה הבין-לאומית לסוציולוגיה (RC28). נוסף לכך, שביט היה בעבר פרופסור ב-European University Institute ואף עמד בראש המחלקה למדעי החברה והמדינה במוסד זה.
תחומי העניין העיקריים של שביט הם אי שוויון חברתי וסוציולוגיה של החינוך. כיום הוא חוקר שילוב חברתי בין תלמידים ערבים ויהודים בבתי ספר מעורבים בישראל. עוד הוא חוקר את השפעותיהם של החינוך וחוויות בתקופת הילדות המוקדמת על התפתחותם של ילדים, ועל אישיותם והישגיהם.
כמה ממחקריו האחרונים של שביט במסגרת מרכז טאוב עוסקים בגודל הכיתה, בהסללה בחינוך העל-יסודי, ובמגמות של שינוי והמשכיות באי שוויון בחינוך. שביט אף עמד בראש הכנס השנתי ע"ש הרברט מ' סינגר שקיים מרכז טאוב והוקדש לאי שוויון בחינוך בישראל (נובמבר 2017).
אנו משוכנעים כי עבודותיו של שביט יוסיפו להשפיע לא רק על החברה והמדיניות בישראל, אלא גם על המחקר הבין-לאומי, ומברכים אותו על הישגיו האקדמיים המרשימים. אנו נמשיך לעקוב אחר עבודתו במרכז טאוב ובכל מסגרת אחרת, וגאים בחלקו המשמעותי בתוכנית המדיניות שלנו.
פוסטים אחרונים
חשיבות הציות לפסיקות בג"ץ לשם שמירה על החוק והמערכות החברתיות-כלכליות
07.04.2025מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל, הינו מכון מחקר עצמאי ובלתי מפלגתי. לאורך למעלה מארבעים שנה המרכז מבצע מחקרים איכותיים
- צוות מרכז טאוב
325 יום למלחמה – מקבץ נתונים על תושבי יישובי הצפון והדרום
25.08.2024בימים אלו אנחנו מציינים 10 חודשים לפרוץ המלחמה. מאז 7 באוקטובר נרצחו ונהרגו 1,635 ישראלים, ו-109 חטופים עדיין נמצאים בשבי
- צוות מרכז טאוב
מספר מקרי הרצח בחברה הערבית ממשיך לטפס
10.02.2025מרכז טאוב מפרסם נתונים מעודכנים לשנת 2024 על מספר מקרי הרצח באוכלוסייה הערבית, שמציירים תמונה מדאיגה. המחקר שפרסמנו בפברואר 2024,
- צוות מרכז טאוב
השלכות סביבתיות של המלחמה (באנגלית)
10.04.2024חוקרי תחום סביבה ובריאות, מאיה שדה, פרופ' נדב דוידוביץ' ופרופ' מיה נגב, עסקו בהשלכות ארוכות וקצרות הטווח של המלחמה על