פרסומים, סמינרים מקוונים (וובינרים) ומחקרים של מרכז טאוב העוסקים במלחמה

הבלוג

 

 

  • כיצד מתמודדת ישראל עם העלייה העצומה במספר הפצועים והמאושפזים? פרופ' נדב דוידוביץ', ראש תוכנית מדיניות הבריאות במרכז טאוב ומנהל בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון בנגב עוקב אחר מצבה של מערכת הבריאות בישראל בצל המלחמה ומתייחס לנתונים.

 

מחקרים

  • כיצד משפיע מוות של בן משפחה על ההישגים הלימודיים?  לצד הקשיים הרבים שעתידים ללוות את בני המשפחות השכולות מהשבת השחורה ב-7.10, לאובדן בן משפחה היבט חשוב נוסף – הוא פוגע בהישגים הלימודיים של ילדים צעירים. במחקר בחנו כיצד מוות של הורה, אח או אחות קשור להישגים לימודיים בגילים מאוחרים יותר, ומצאנו כי הסיכוי של ילד שחווה מוות במשפחה הגרעינית להשיג תעודת בגרות נמוך ב-26% מהסיכוי של מי שלא חווה מוות במשפחה בגילים אלו.

 

  • מסמך מיוחד שלנו מצביע על צעדים חשובים שבהם כדאי לנקוט כדי לתת מענה למפונים ולעקורים מעוטף עזה ומיישובי הצפון. המסמך סוקר את דרכי ההתמודדות של מדינות שונות עם מפונים ועקורים שנאלצו לעזוב את בתיהם בעקבות סכנה מוחשית הנשקפת להם במקום מושבם, ומאפשר להיעזר בניסיון שצברו כדי להתמודד עם המצב בישראל.

וובינרים

  • כיצד משפיעה המלחמה על הילדים? חברי צוות היוזמה לחקר ההתפתחות ואי השוויון בגיל הרך של מרכז טאוב דנים בוובינר (באנגלית) בהשפעת המלחמה על בני ובנות הגיל הרך, בהשפעת סטרס על ילדים וכן בדרכי טיפול אפשריות

 

 



  • פרופ' בנימין בנטל, חוקר ראשי וראש תוכנית מדיניות בתחום הכלכלה במרכז טאוב, חוקר בדיון (באנגלית) את ההשלכות הכלכליות והחברתיות של המלחמה, כולל הערכת עלויות הסכסוך, השפעתה על תעשיות שונות ועל כוח העבודה ומציע פתרונות מדיניות פוטנציאליים לצמצום ההשפעות השליליות.

 

  • מירי אייזן, יו"ר הבורד הנכנסת של מרכז טאוב, מדברת (באנגלית) על התקפת חמאס על ישראל. אייזן היא אל"מ במיל' ומנהלת המכון הבינלאומי ללוחמה בטרור באוניברסיטת רייכמן בהרצליה.