לפי נתוני הלמ"ס, ב-2022 היו בישראל כ-1,286,000 ילדים בגילי לידה עד שש, ועד 2032 צפוי מספר הילדים בקבוצת גיל זו להגיע ל-1,476,000. חוקרות מרכז טאוב, ד"ר שרית סילברמן וד"ר כרמל בלנק, מתמקדות באתגרים הייחודיים העומדים בפני קובעי המדיניות על מנת לשפר את איכות מסגרות החינוך-טיפול לגיל הרך.
אוכלוסיית הילדים בחינוך המיוחד הולכת וגדלה, אך בהיעדר נתונים קשה לגבש מדיניות
בשנת הלימודים 2022/2023 היו רשומים כ-520,000 ילדים לגנים רגילים וכ-27,000 ילדים לגנים של החינוך המיוחד. משנת הלימודים 2018/2019 ועד 2022/2023 גדל מספר הילדים בגנים הרגילים ב-3.9%, בעוד מספר הילדים בגני החינוך המיוחד גדל בקצב מהיר פי חמישה – 20.3%.
אוכלוסיית החינוך המיוחד היא אוכלוסייה פגיעה במיוחד, ובזמן מלחמה על אחת כמה וכמה. לנוכח העלייה בשיעור הילדים עם צרכים מיוחדים תזדקק מערכת גני הילדים בשנים הבאות לעוד אנשי ונשות צוות בעלי הכשרה בחינוך מיוחד.
המחקר מדגיש את חשיבותם של נתונים מקיפים על ילדים עם צרכים מיוחדים, לרבות הבחנה בין אלה שלומדים בגנים נפרדים של החינוך המיוחד ואלה שמשולבים בגנים רגילים, לצד נתונים סוציו-דמוגרפיים ומידע על סוג הלקות שלהם. נתונים אלה קריטיים על מנת להעריך את מערכת החינוך המיוחד בגיל הרך ולוודא שילדים מכל קבוצות האוכלוסייה ומכל השכבות החברתיות-כלכליות מקבלים הזדמנות שווה ללמוד במסגרות חינוך שהולמות את צורכיהם, אך הם אינם בנמצא.
אחת מחלופות המדיניות שהפרק מציע היא הגברת הפיקוח על מעונות היום, אשר יכולה להוות הזדמנות טובה לאיסוף שיטתי של נתונים על המעונות, על צוותיהם ועל הילדים השוהים בהם. מן הנתונים שייאספו תצמח תועלת כפולה: הם יאפשרו לוודא שהשיפורים המוצעים במערכת החינוך-טיפול לגיל הרך אכן מניבים טיפול איכותי יותר, ובד בבד יתרמו להתפתחות המחקר בתחום.
תוכנית החומש עבור הגיל הרך – צעד בכיוון הנכון, אך היא לא מטפלת בבעיה החמורה ביותר
לפני כשנה הציגו ראש הממשלה, שר האוצר ושר החינוך את תוכנית החומש שנועדה לחולל מהפכה במסגרות החינוך והטיפול לגיל הרך. התוכנית כוללת שני רכיבים המיועדים להקל את יוקר המחיה בקרב הורים לילדים צעירים: הגדלת הסבסוד שמקבלים מעונות הסמל מהמדינה ומתן נקודות זיכוי ממס הכנסה להורים עובדים לילדים מגיל לידה עד שלוש. הטבות אלו אמנם מביאות להפחתה מסוימת בשכר הלימוד במעונות היום, אבל בהיעדר פיקוח המחירים יכולים לעלות והמעמסה הכספית עלולה לחזור להיות כשהייתה או אפילו לגדול.
נוסף על כך התוכנית מייעדת תקציבים גדולים לבניית מעונות מסובסדים, אלא שכבר היום התקציבים לבניית מעונות אינם מנוצלים במלואם, בייחוד ברשויות הערביות. התוכנית שגובשה איננה מטפלת בחסמים הרבים העומדים בפני בניית מעונות יום.
היבט נוסף של תוכנית החומש מתמקד בשיפור איכות החינוך במסגרות, והוא כולל הרחבה של מערך ההדרכה וההכשרות לצוותים ושיפור היחס בין מספר נשות צוות למספר הילדים. ניתן גם מענק התמדה כספי למחנכות-מטפלות שיתפרס על פני למעלה משנה. החוקרות רואות במרכיב זה צעד חשוב לשיפור איכות החינוך הניתן לילדים בגילי לידה עד שלוש. עם זאת, הן מדגישות, התוכנית אינה מטפלת בצורה יסודית ומעמיקה בשיפור תנאי העבודה בתחום – האמצעי החשוב ביותר למשיכת כוח אדם איכותי והשארתו במערכת.
סקר שערכה חוקרת מרכז טאוב בקרב מטפלות מציג תמונה מדאיגה
כדי לעמוד על חומרת משבר כוח האדם במעונות היום לילדים בני שלושה חודשים עד שלוש שנים ערכה ד“ר כרמל בלנק סקר בקרב מחנכות-מטפלות ומנהלות במעונות יום. הסקר הופץ מינואר עד מרץ 2023 בעברית ובערבית. ממצאי הסקר מציירים תמונה מדאיגה: יותר מ-80% מהמנהלות במעונות המסובסדים ושני שלישים מהמנהלות במעונות הפרטיים דיווחו על מחסור בכוח אדם לפחות יום או יומיים בשבוע. רבות מהמשיבות דיווחו על מחסור בכוח אדם שלושה ימים בשבוע ויותר.
יותר מ-90% ממנהלות המעונות שהשיבו לסקר דיווחו על קשיים בגיוס נשות צוות חדשות, וכמעט 60% מהמטפלות במעונות המסובסדים ו-40% מהמטפלות במעונות הפרטיים דיווחו שלעיתים קרובות הן שוקלות להתפטר. הסיבה הנפוצה ביותר הייתה השכר נמוך. סיבות אחרות שצוינו היו שהעבודה קשה מדי ושיש יותר מדי ילדים בקבוצה.
"הממצאים מדגישים את מגבלותיה של תוכנית החומש. היא אינה מצמצמת את מספר הילדים בקבוצה ואינה משפרת בצורה משמעותית את תנאי העבודה של המחנכות-המטפלות", אמרה ד"ר בלנק, והוסיפה: "התוכנית אמנם מעלה את שכר המטפלות במעונות היום המסובסדים, אבל לא מספיק כדי להדביק את הפער בין שכרן ובין שכר המטפלות במעונות היום הפרטיים, שגם הם סובלים ממחסור בכוח אדם".
החוקרות מונות חלופות מדיניות אשר עשויות להבטיח חינוך-טיפול איכותי לגיל הרך:
- לגידול במספר הגנים לחינוך מיוחד ולהבדלים במידת הנגישות של קבוצות אוכלוסייה שונות לגנים אלו יש השלכות מרחיקות לכת על רווחת הילדים בטווח הארוך. נדרשת השקעת משאבים באיסוף נתונים כדי ללמוד על היקף התופעה.
- משבר כוח האדם ההולך ומחריף במעונות היום, הן מבחינת הכמות והן מבחינת האיכות, מונע את הרחבתה של מערכת החינוך-טיפול לגיל הרך ואת שיפור היחס המספרי בין הפעוטות לנשות הצוות. יש להתמקד בהגדלת מספר נשות הצוות ולהבטיח שמטפלות איכותיות ייכנסו לתחום ויישארו בו. כדי להשיג זאת אין מנוס משיפור מקיף ומשמעותי בתנאי העבודה, הכולל העלאה של השכר, פיתוח מסלולי הכשרה והתקדמות מקצועיים והפחתת העומס המוטל על המטפלות באמצעות צמצום התפוסה במעונות.
- אוכלוסיות החרדים והערבים הולכות וגדלות, וכדי להבטיח שיהיו עבורן מספיק מוסדות חינוך יש להשקיע באופן נרחב בתשתיות, במיוחד לנוכח נתוני העוני הגבוהים בקרבן.
ד"ר שרית סילברמן, מכותבות המחקר, מסכמת: "ההכרה בחשיבות החינוך לגיל הרך הולכת וגדלה הן בשיח הציבורי והן בקרב קובעי המדיניות. בהתחשב במצב החמור של כוח האדם ובתחזיות הדמוגרפיות לעשור הבא יש לנקוט צעדים משמעותיים בהקדם, על מנת להבטיח חינוך וטיפול איכותי ונגיש לכול".
מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל הוא מוסד מחקר עצמאי ובלתי מפלגתי העוסק בנושאי כלכלה וחברה. המרכז מספק לקובעי המדיניות ולציבור מחקרים ונתונים בכמה מהסוגיות החשובות ביותר שישראל מתמודדת עימן בתחומי החינוך, הבריאות, הרווחה, שוק העבודה והמדיניות הכלכלית, כדי להשפיע על תהליכי קבלת ההחלטות בישראל ולשפר את רווחת כל תושבי המדינה.
לפרטים נוספים ולתיאום ריאיון נא לפנות לחן משיח, דוברת מרכז טאוב: 054-7602151